Pravila foruma

Go down

Pravila foruma Empty Pravila foruma

Post  Admin on Thu Jan 15, 2009 2:33 am

1. Upoznaj se sa forumom!
Pročitaj što veći broj starih tema koje su trenutno dostupne na određenom forumu.

2. Ne ponavljaj temu!
Prije nego što postavite pitanje, proverite da li je o tome već bilo reči na forumu! Čest je slučaj da novi korisnici, odmah nakon registracije, postave pitanje koje je ranije postavljano.

3. Pomozi nam da ti pomognemo!
Ukoliko tražite pomoć oko nekog problema, molimo Vas da učinite sve što je u Vasoj moći kako bi olakšali posao ljudi čiju pomoć očekujete. To ćete učiniti na sledeći način: iz poruke isključite sve što nema veze sa problemom, a detaljno objasnite sve što je direktno ili posredno povezano sa istim! Takođe, ne očekujte da će neko rešiti Vas problem u celosti, odnosno uraditi sav posao za Vas.

4. Pišite kvalitetno i ozbiljno!
Ne pišite teme i postove nepovezano, tek da i Vi nešto kažete! Ako tražite pomoć, budite precizni. Izložite tačno šta očekujete da se dogodi, šta se u stvari desilo i iznesite sve relevantne detalje. Ukoliko odgovarate na nečiju temu ili pitanje, odvojite nekoliko minuta i dobro razmislite šta ćete napisati, proveri da li ste zaista u pravu i imate li dokaza za svoju tvrdnju.

5. Ne šareni poruke!
Ne preterujte sa korišcenjem smajlija, interpunkcijskih znakova, i slično. Obratite pažnju na dimenziju postavljene slike na forumu. Ukoliko je slika preterano velika tako da kvari dizajn foruma,
6. Ne tražite da Vam neko uradi taj zadatak.
Ne očekujte da bilo ko obavezno odradi sav posao umesto Vas! Rado ćemo pomoći oko svakog problema, pred neki ispit ili posao, ali morate da pokažete da ste krenuli sa radom i zastali pošto ne znate kako dalje?!

7. Ne citiraj bez potrebe!
Korisnici često bespotrebno citiraju poruku i umnožavaju tekst koji se već nekoliko puta pojavljuje na istoj stranici. Brišite delove citata i ostavite samo ono što je zaista neophodno. Ukoliko se poruka na koju odgovarate nalazi odmah iznad Vase, gotovo je sigurno da nema NIKAKVE potrebe za citiranjem jer je jedan pogled na gore dovoljan da se vidi na šta tačno odgovarate.

8. Ne budite nestrpljivi.
Ne budite nestrpljivi! Postoji velika mogućnost da odmah po postovanju dobijete odgovor, ali će često proći i više dana pre nego što se pojavi neko ko zna pravi odgovor.

9. Bez političkih i vjerskih tema!
Strogo je zabranjeno pokretati političke i vjerske teme! Svaka rasprava na nacionalnoj, vjerskoj i političkoj osnovi biće momentalno obrisana! Ovo je stručni forum vezan za komunikaciju i diskusije i molimo Vas da to poštujete.

10. Reklamiranje je zabranjeno
Forum nije mesto za besplatno reklamiranje Vaseg, sajta, firme, ili bilo čega što moderatori ocene kao očiglednu zloupotrebu foruma za besplatno reklamiranje.

11. Rad administratora
Administrator ima pravo obrisati svaki sadržaj objavljen na forumu, bez najave i objašnjenja, svakom korisniku može biti zabranjen pristup Forumu, bez najave i objašnjenja, administrator nije dužan da objašnjava zašto je neka tema ili post obrisan ili cenzurisan od strane administratora.

12. Rad [Moderatora] i [super moderatora]

Rad ovih grupa je slican radu administratora,sme sve sto nije potrebno obrisati i ukloniti bez obrazlozenja.


teamgoo.net team :aq: :aq: :aq:

Admin
Administrator
Administrator

Posts : 1
Join date : 2009-01-06

View user profile http://aralexa.forumotion.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum